YUNANİSTAN ESC GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ KATILIMCI ÇAĞRISI

YUNANİSTAN ESC GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ KATILIMCI ÇAĞRISI

Proje Tarihleri: Temmuz 2021 – Ağustos 2021

Proje Süresi: 2(İki) Ay

Gönüllü Sayısı: 1(Bir)

Yer: Selanik, Yunanistan

Ev Sahibi Kuruluş: United Societies of Balkans

Son Başvuru: 17 Mayıs 2021, saat 23:00

“Stepping Stones to Awareness” adlı Avrupa Dayanışma Programı(ESC) Gönüllülük projemiz kapsamında ortağımız olan Yunanistan, Selanik merkezli “United Societies of Balkans” adlı gençlik kuruluşunun ev sahipliğinde 1(Bir) gönüllü aranmaktadır. Faaliyet başlangıcı için net bir tarih olmamakla birlikte Temmuz ayı başı olarak planlanmaktadır.

UNITED SOCIETIES OF BALKANS (USB)

United Societies of Balkans (U.S.B.), Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan, gençlerin hareketliliği, katılımı ve sosyal konular hakkında gençlerin farkındalığını teşvik eden, kar amacı gütmeyen, sivil toplum örgütüdür. Balkanlar ve Doğu Avrupa’daki gençleri etkileyen sosyal sorunları ele almak isteyen bir grup aktif gencin girişimiyle 2008 yılında kurulmuştur.

Organizasyonun amacı gençlik hareketliliğinin, gençlerin katılımının, gönüllülüğün ve insan haklarının teşvik edilmesidir.

Amaçları:

  • Yaygın öğrenmenin, gönüllülüğün, aktif değerlerin, Avrupa gençliği için daha iyi bir gelecek yaratmak adına vatandaşlık ve demokrasi anlayışının teşvik edilmesi;
  • Azınlık ve göçmen topluluklarını gençlik faaliyetlerine dahil etmek;
  • Avrupa’nın geri kalanı ile Balkanlar ve Doğu Avrupa bölgesindeki ülkeler arasında sağlıklı işbirliği köprüleri kurmak;
  • “Yeni Medya ve Vatandaş Gazeteciliği” metodolojilerini kullanarak gençler arasında insan hakları farkındalığı yaratmak ve kültürlerarası diyaloğu teşvik etmek;
  • Sanatı gençliğin geliştirilmesi ve ifade edilmesi için bir araç olarak kullanmak;
  • AB ülkeleri ve gençler arasında önyargıları ve klişeleri yıkmak.

SELANİK

Selanik, Yunanistan’ın en büyük ikinci şehridir ve ülkenin Kuzeydoğu kesiminde yer almaktadır. Birçok genci ve öğrencisiyle hayat dolu bir sahil kentidir, 2014 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olmuştur. Aynı zamanda eski bir tarihe ve geleneğe sahip bir şehirdir. Her zaman Batı ile Doğu arasında bir kavşak ve birçok Balkan ülkesi için bir ticaret limanı olmuştur. Balkanların daha geniş bir bölgesinden göçmen ve kültürel grubu kucaklamaktadır, bu da Selanik’i renkli bir kültürler ve trendler mozaiği haline getiriyor. Daha fazla bilgi için belediye web sitesini ziyaret ediniz: www.thessaloniki.gr

PROJE HAKKINDA

United Societies of Balkans, 2009 yılından bu yana EVS/ESC programları kapsamında “Balkan Hotspot” projesi aracılığı ile gönüllüler ağırlamaktadır.

Projenin ana faaliyetleri dijital medya üzerinedir. Projenin web sitesinde (www.balkanhotspot.org) gönüllülerin önemli katkılarıyla yapılan radyo podcastlerinin, makalelerin, videoların linklerini ve E-Dergi “Balkan Beats” i bulabilirsiniz. Bu araçlar aracılığıyla gönüllüler, yerel toplumun gençleri ve kuruluşun diğer gönüllüleri ile işbirliği içinde, ESC Programının konuları, ilkeleri ve hedeflerini gözeterek, gençler arasında bir ifade özgürlüğü ve iletişim alanı yaratmaya ve sürdürmeye katkıda bulunmaktadırlar. Ayrıca USB, radyo işleten ve kuruluşun ofisinde radyo istasyonu bulunan bir yerel gençlik kuruluşu olan Infinity Greece (http://infinitygreece.com) ile işbirliği yapmaktadır. Gönüllüler proje kapsamında, canlı radyo yayınları ve podcastler yaparak bu kuruluş ile de iş birliği yapabileceklerdir. Ayrıca proje kapsamında gönüllülerin katılımı ile şehirdeki gençlere yönelik aktiviteler düzenlenmektedir.

GÖNÜLLÜ PROFİLİ

Katılımcı seçimi çoğunlukla adayların motivasyonlarına ve proje konularına olan kişisel ilgilerine dayanmaktadır. İdeal gönüllü adayı, öğrenmeye, kendini geliştirmeye ve diğer insanlara yardım etmeye istekli, açık fikirli bir kişidir. Takım çalışmasına yatkınlık ve günlük yaşamı farklı sosyal çevrelerden insanlarla paylaşmaya isteklilik göz önünde bulundurulacaktır. Medya alanında geçmiş teknik deneyimler ve B1 seviyesinde İngilizce başvuru için zorunlu olmamakla birlikte adayları bir adım öne taşıyacaktır. Yüksek düzeyde İngilizce bilgisi gerekli olmasa da, gönüllülerin uluslararası ve yerel insanlarla günlük iletişimleri için azından temel bir dil bilgisine sahip olmaları gerekir.

*Başvuru için tek şart 18-30 yaşları arasında olmak ve daha önce hiçbir uzun dönem EVS/ESC Gönüllülük faaliyetinde bulunmamış olmaktır.

KATILIMCILARA SAĞLANAN SEMİNERLER

USB, katılımcılara Medya konusunda üç ana seminer (Radyo, Gazetecilik ve Video yapımı) Yaratıcılık ve Kültürel Faaliyetler Koordinasyonu hakkında iki seminer desteği sağlamaktadır. Her seminer 3 gün süreyle ve her alandan profesyonellerin desteği ile düzenlenir. Ayrıca talep edilmesi durumunda sertifika da sağlanmaktadır. Katılımcıların ihtiyaçlarına göre belirli hedefler hakkında daha fazla seminer organize edilebilir.

GÖNÜLLÜNÜN ROLÜ

Gönüllünün katılacağı faaliyetler şunlardır:

• Bir e-radyonun (canlı veya podcast) organizasyonu ve geliştirilmesi;

• Bir web-tv’nin organizasyonu ve geliştirilmesi. Selanik’te sosyal konular ve kültürel faaliyetler üzerine vurgulanan belgeseller şiddetle tavsiye edilir;

• Gençlik ve insan haklarına odaklanan bir e-dergi olan “Balkan Beats”in organizasyonu ve geliştirilmesi;

• Projenin web sitesinin ve sosyal ağlarının yönetimi;

• Özellikle AB veya İnsan Hakları ile ilgili özel günlerde, proje tarafından düzenlenen özel etkinliklerin ve toplantıların organizasyonu ve katılımı;

• USB ile düzenlenen atölye çalışmaları. Medya üzerine üç atölye çalışması (zorunlu), ek olarak Yaratıcılık ve Kültürel Faaliyetler Koordinasyon Atölyeleri (isteğe bağlı);

• Diğer gönüllülerin yanı sıra yerel halk için beceri ve bilgilerine göre atölye çalışmaları düzenlenmesi;

• Selanik Uluslararası Film Festivali gibi yerel yönetimler veya diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen bazı halka açık etkinliklere veya festivallere katılım.

Gönüllüler genellikle pazartesiden cumaya günde 4 saat vardiyalı çalışırlar. Kuruluş gerektiği durumlarda gönüllülerden haftada maksimum 35 saate kadar çalışmalarını isteyebilir. Gönüllüler haftada iki gün sabit izne sahiptir. Ayrıca kuruluşa önceden bildirerek ayda iki gün mazeret izni kullanabilirler. Yunanistan resmi tatillerinde gönüllüler de çalışmamaktadır.

*Pandeminin şartlarına göre faaliyetler online olarak düzenlenebilmektedir.

PROJENİN FİNANSAL DETAYLARI

ESC Gönüllülük projemiz kapsamında;

*Yol (mesafe limitine göre karşılanacak)

*Yemek

*Konaklama

*Vize

*Sigorta

*Yerel ulaşım (seyahat bütçesi dahilinde)

*Cep harçlığı

*Faaliyet masrafları

gibi masrafları karşılanacaktır.


Dil & Youthpass

Gönüllüler, Erasmus + programı tarafından oluşturulan çevrimiçi dil desteği platformu aracılığıyla çevrimiçi dil kurslarına katılabilir. USB ayrıca Online Dil Desteğinin yanı sıra diğer kuruluşların da yardımıyla ayrı dil kursları da düzenlemektedir. Bununla birlikte, gönüllülerin, farklı ülkelerden insanların birbirlerine dil öğrenmek ve pratik yapmak için yardım ettiği TANDEM toplantıları gibi Yunanlılarla birlikte etkinliklere ve faaliyetlere katılarak, informal ve non formal eğitim yoluyla dili öğrenmeye teşvik edilmektedir.

Youthpass, gençlik projelerinde informal ve non formal öğrenmenin resmi tanıma aracıdır. Bu yolla ESC projelerinin katılımcıları neler yaptıklarını anlatabilir ve neler öğrendiklerini gösterebilir. Gönüllüler, projelerinin sonunda uygun şekilde doldurmak için faaliyetlerinin ve kazanımlarının bir günlüğünü tutmalıdır. Mentor, Youthpass’tan sorumludur ve bunun için gönüllüleri destekleyecektir.

 

BAŞVURU VE SONRASINDAKİ SÜREÇ HAKKINDA

Başvuru için son tarih 17 Mayıs saat 23:00’dır.

Proje hakkında detaylı bilginin yer aldığı BİLGİ PAKETİ için tıklayınız.

**Başvurular youth@arel.edu.tr adresine göndereceğiniz İngilizce dilinde hazırlanmış Europass formatında CV ve Motivasyon Mektubunuzu içeren e-posta ile kabul edilecektir. Lütfen göndereceğiniz e-posta konu kısmına ESC-Yunanistan yazınız.

Başvuru son tarihine kadar yapılan tüm başvurular Ev Sahibi Kuruluş tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Doğru ve tam şekilde başvuru yapan adayların arasından uygun olan kişiler ile Ev Sahibi Kuruluş mülakat yapacaktır. Kabul edilen aday ile en kısa süre içerisinde gerekli süreçler başlatılacaktır.

Sorularınız için: youth@arel.edu.tr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.