Giden Gönüllü

GENÇ AREL

Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Gönüllülülük projelerine katılman için iki farklı yol var. Bu yollardan ikisinden birini izleyebilir ve program kapsamında gönüllü olarak yurt dışına gidebilirsin.

 

1. Yol: İstanbul Arel Üniversitesi’nin ortak olduğu projelere dâhil olabilirsin!
Bunun için tek yapman gereken duyurular kısmında var olan Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülük proje ilanlarını takip edip online başvuru yapmak.

 

2. Yol: Kendin bir proje bulup, İstanbul Arel Üniversitesi ile bulduğun proje sahibi ev sahibi kuruluşu iletişime geçirmek ve bu projeye dâhil olmak.

 

Bunun için ise aşağıdaki yolları izlemen gerekmektedir;

 

  • İlk olarak kendime bir gönderen kuruluş bulmalıyım. Yani bir dernek, vakıf, belediye vb. İstanbul Arel Üniversitesi Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülük projesi yürütmeye yetkili gönderen kuruluştur. İlk adım tamam!

 

  • Şimdi şu linkten https://europa.eu/youth/volunteering/organisations_en adresine girerek bu sefer de Avrupa’da ev sahibi olarak akredite olmuş kurumların listesinden, kendime bir ev sahibi kurum bulmalıyım. Bu sayfadan bu defa “Organisation country” bölümünden gitmek istediğin ülkeyi seç. Örneğin, Almanya’daki bir Sivil Toplum projesinde gönüllü olarak çalışmak istiyorsan “Germany” diye seçip altta “Activity Country” (Ev sahibi kurum) butonuna bas. Proje türünü belirlemede biraz daha net olmak istersen, bununla ilgili olarak “Organisation topics” kısmına girip buradan “tarım, çevre, hayvanlar, çocuklar, sanat, eğitim vb.” konuları seçerek daha belirgin bir arama da yapabilirsin. Gelen sayfadan ismi gözüken akredite Ev sahibi kurum profillerini okuyarak gönüllülere ne tür projelerde yer vermek istediklerini okumalısın.

 

  • Çok güzel projeler buldum şimdi ne yapsam? Bulduğum en az 10 projenin çıktılarını alıp gönderen kuruluşumun kapısına dayanmalı.

 

  • Şimdi İngilizce özgeçmişimi (CV) hazırlayabilirim. CV hazırlamak için buradaki linke tıklayarak faydalanabilirsin. Ardından neden ESC yapmak istediğimi, kişisel özelliklerimi, ESC’nin bana ne kazandıracağını anlatan birkaç paragraftan oluşan motivasyon mektubu yazmalıyım. Bir motivasyon mektubunda bulunması gereken detayları görmek istersen burayı tıklayabilirsin.

 

  • Gönderen kuruluşum benim adıma öz geçmişimi, motivasyon mektubumu, kuruluşları hakkındaki bilgiyi ve benim için bir tavsiye mektubunu iliştirip ev sahibi kuruluşlara başvuruda bulunacak.

 

  • Cevap geldi. Olumlu olumsuz, olumlu ise nihayet bir projeden kabul aldım.

 

  • Şimdiiiiii hemen çantamı hazırlayıp yola mı çıkmalı? Hayıııııır! Öncelikle kabul aldığın proje ve ev sahibi kuruluş ile ilgili bilgileri bize e-posta olarak (youth@arel.edu.tr) iletmelisin. Sürecin bundan sonrasını Gençlik Programları ile ilgilenen arkadaşımız sizin için takip edecektir.

 

Ayrıntılı bilgi için: youth@arel.edu.tr