GençArel Ücretsiz Avrupa Fırsatları Sunmaya Devam Ediyor!

İstanbul Arel Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin oluşturduğu “A Sky Full of Stars”, “Leading Light” ve “Adventure of A Life Time”   Projeleri ile gençlerimiz ücretsiz olarak yurtdışında gönüllülük faaliyetlerine katılma şansını yakalayacak.

2015 yılından bu yana sayısı 280’i bulan katılımcı ile 30’un üzerinde proje gerçekleştirerek İstanbul Arel Üniversitesi’nin yurtdışına açılan en önemli kapılarından biri haline gelen Gençlik Merkezi, yeni projelerle gençlerimizi Avrupa hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. İstanbul Arel Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından geliştirilen “A Sky Full of Star”, “Leading Light” ve “Adventure of A Life Time” Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri, Türkiye Ulusal Ajansı’nın incelemesi sonrası Avrupa Birliği Komisyonu’nun sağladığı finansal desteğe layık görülmüştür.

Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri ile gençlerimiz uluslararası gönüllülük projelerinin bir parçası olarak kendilerini geliştirme olanağı bulmaktadır. Projelerimiz vasıtasıyla hiçbir ücret ödemeden yurtdışına çıkacak, çeşitli yeterliliklerini geliştirerek iş hayatına hazırlanacak ve dünya vatandaşı olma bilincini geliştirecek olan gençlerimiz, farklı kültürlerle etkileşime geçerek ülkemizi de en iyi şekilde temsil edecektir.

“A Sky Full of Stars” projemiz kapsamında, 6 aylık süreçte toplam 6 gencimiz Romanya’daki bir sivil toplum kuruluşunda 2 aylık süre ile kısa dönem AGH fırsatı elde edecektir. “Leading Light” projemiz ise 12 gencimiz için Hırvatistan, Romanya ve Makedonya’daki sivil toplum kuruluşlarında kısa dönemli gönüllülük fırsatları içermektedir. ““Adventure of A Life Time” projemiz de İtalya, Makedonya, Romanya ve Ukrayna’dan farklı dönemlerde ikişerli gruplar halinde toplam 8 gönüllümüz ikişer aylık süre ile Gençlik Merkezi’mizde gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecektir.

2018 yılında gerçekleşecek projelerimiz Mayıs ayı itibari ile başlayacaktır. Projelerimize ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve Tepekent Yerleşkesi A 107 numaralı Gençlik Merkezi’mizi ziyaret ederek uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.