Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumları Proje Yönetim Toplantısı

T. C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ve Ankara Ticaret Odası işbirliğinde, 13 Ekim 2014 tarihinde Ankara Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumları Proje Yönetim Toplantısına İstanbul Arel Üniversitesi’ni temsilen Erasmus+ Ofisten Uzman Gamze UŞAR ve Erasmus+ Program ve Proje Sorumlusu Mehmet ÇETİNKAYA katılım gösterdi.

Toplantıda Hareketlilik Konsorsiyumları hakkında temel ve genel kurallar, Avrupa Komisyonu, Teklif Çağrısı, Hibeler, Koordinatörlük, Ortaklar, Öğrenci Staj Hareketliliği ve lojistik süreçleri, Sözleşmeler, Bütçe Kuralları, Raporlama Kuralları ve Kuruluşlar arası işbirliği görüşüldü.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği koordinatörlüğünde Haliç Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi’nin de ortak bir konsorsiyum projesi bulunmakta olup, 2014-2015 yılları arasında bu kapsamda toplamda 66 öğrenci Yurtdışı Staj Hareketliliği yapacaktır.