Çocuk İşçiliğinin Sebepleri ve Çözüm Önerileri Atölye Çalışması- O DAHA ÇOCUK“ KAMPANYASI

Erasmus+ Ofisi, Öğrenci Kulüpleri ve Liderlik Ofisi, Çocuk Bilim-Doku Kulübü ve YINFO Gençlik Bilgi Merkezi işbirliğinde 21 Kasım 2014 tarihinde Öğrenci Kulüpleri ve Liderlik Ofisi’nde düzenlenen çocuk işçiliğinin sebepleri ve çözüm önerileri atölye çalışması (o daha çocuk kampanyası kapsamında) gerçekleştirildi.

Atölye çalışmasında çocuk işçiliğinin sebepleri şu kişilere göre derinlemesine incelendi;

— Aileler neden çocuğunu çalıştırıyor?

— İşverenler neden çocuk işçi istihdam ediyor?

— Çocuklar neden çalışmak istiyor?

— Toplum çocuk işçiliğine nasıl bakıyor?

Atölye çalışmasının ikinci aşamasında bu sorunların çözümleri üzerine değerlendirmeler yapıldı;

Çocuk işçiliğinin önlenmesi / çözülmesi için neler yapılabilir?

— Medya bu konuda neler yapabilir?

— Parlamento ne yapabilir?

— Aileler ne yapabilir?

— Öğretmen ve okul yöneticileri neler yapabilir?

— İşverenler çocuk işçiliği yerine nasıl bir alternatif yol izleyebilir?

— Çalışma Bakanlığı bu konuda neler yapabilir?

Kulüp olarak çocuk işçiliğinin önlenmesi için ne tür bir yol izlenebilir, Erasmus+ kapsamında nasıl bir proje yazılabilir ve uygulanabilir görüşüldü, öğrencilere yapabilecekleri proje ve hedefler hakkında yol haritası niteliğinde bilgi verildi.

Sürdürülebilirlik;

İlgili atölye çalışmasından sonra kulüp olarak daha fazla neler yapılabilir, sürdürülebilirlik nasıl sağlanabilir görüşüldü.

Sorry, the comment form is closed at this time.