Çocuk Bilim-Doku Kulübü Bilgilendirme Toplantısı

İstanbul Arel Üniversitesi Erasmus+ Ofisi ve Arel Öğrenci Kulüpleri ve Liderlik Ofisi ortaklığında, Çocuk Bilim-Doku Kulübü ile yapılan toplantının ilk 1 saatinde Gençler / Öğrenciler için Erasmus+ Projeleri hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı.

Çocuk Bilim-Doku Kulübü; amaçları hakkında konuşuldu;

Çocuk gelişimi bölümü öğrencileri arasında mesleki ve sosyal dayanışmayı sağlamak,
Üyelerine çocuk gelişimi ile ilgili güncel konularda bilgilendirici toplantılar düzenleyip, bilgi iletişimi sağlamak,
Eğitim ve bilgilerle; öğrencilerin mesleki alanda donanımlı, toplumsal alanda da sosyalleşmelerini desteklemek,
Çocuk gelişimi alanına giren ve üyelerimizce belirlenen konularla ilgili komisyonlar oluşturup, kulüp çalışmalarında tüm üyelerin katılımını ve desteğini sağlamak,
Sosyal, kültürel, akademik ve mesleki gelişimi sağlamak için kongre, konferans, panel, seminer ile çocuk sorunlarını paylaşmak.

Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerin daha aktif neler yapılabieceği konuşuldu ve YINFO isimli bir kuruluş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Araştırma Merkezi’nin ortak yürüttüğü kampanya detaylarından bahsedildi. (odahacocuk.org)

Bu kampanya kapsamında “çocuk işçiliğine karşı mücadelede ilgili öğrenci kulübü neler yapabilir, kampanyaya nasıl destek verebilir ve aynı zamanda kampanya sayesinde öğrenciler kendilerine neler katabilir” görüşüldü.

Bunun yanı sıra kampanyanın “Kendin Yap” faaliyetlerinden olan stand çalışması, bir günlük atölye çalışması, fotoğraf çekimleri hakkında kulüp üyelerine bilgi verildi ve kampanyanın Türkiye Koordinatörü ve Çalışma Bakanlığı’ndaki koordinatör bilgileri Kulüp başkanı ile paylaşıldı.