“Bridges for Trainers” isimli SALTO Etkinliği

2014-2020 dönemi Erasmus+ projeleri kapsamında Erasmus+ Gençlik Değişimi ve Eğitim Kursu programlarında eğitmen olarak çalışan Avrupa Konseyi, Avrupa Komisyonu, Salto Eğitim ve Araştırma Merkezi ve Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitmenleri Semineri Bonn, Almanya’da gerçekleşti.

İlgili etkinliğe Dünyanın bir çok ülkesinden 139 uluslararası eğitmen tarafından katılım gerçekleşti. Üniversitemizin de uluslararası eğitimlerde yer alacağını göz önüne alan Türkiye Ulusal Ajans uzmanları gelecekte düzenlenecek uluslararası seminer ve eğitimler için eğitim vermek ve işbirliği yapmak için üniversitemizde çalışan Mehmet ÇETİNKAYA’yı seçmiştir.

İlgili etkinlikte bir araya gelinen eğitmenler ile temaslar kurulmuş ve gelecek projeler hakkında beyin fırtınası yapılmıştır. Üniversitemiz için planlanacak / planlanan uluslararası eğitim ve seminerlerde bu etkinliğe katılan eğitmenlerin dahil edilmesi üzerine durulmuştur.

Özellikle yaygın eğitim metotlarının tanınırlığı ve “Gençlik Eğitmeni” unvanının tanınırlığı üzerinde durulan etkinlikte, üniversitemizin istihdam ettiği Mehmet ÇETİNKAYA ve üniversitedeki pozisyonu, yaygın eğitim metotları ile verdiği eğitimler ve bir üniversitenin bunu iş olarak Türkiye’de ilk kabul etmesi örnek olarak gösterilmiş ve Mehmet ÇETİNKAYA diğer tüm kurum ve kuruluşlar önünde üniversitemizde bu işlerin nasıl yürüdüğünü ve bu kararın nasıl alındığını anlatmıştır.

Gençlik çalışmaları alanında önemli bir gelişme olarak kaydedilen bu durum diğer üniversitelere de örnek oluşturacaktır.

Etkinlik boyunca şu konular üzerinde duruldu;

Basic document – ETS set of trainer competences low resolution
Amended version – Set of trainer competences low resolution
Glossary – Set of trainer competences low resolution
Bu 3 konu yaygın eğitim alanında Dünya’da ilk defa hazırlanan bir yetkinlik/yeterlilik belgesi olup, seminer boyunca geliştirilmesi ve değerlendirilmesi için çeşitli atölye çalışmaları yapıldı.

İlgili 3 kitap üniversitemizde de kullanılmak üzere ARELKAM ve ARELSEM çalışanları ile elektronik ortamda paylaşıldı.