Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Gönüllümüz Yunanistan Selanik’te Gönüllülük Çalışmalarına Başladı

Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Gönüllümüz Yunanistan Selanik’te Gönüllülük Çalışmalarına Başladı

Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GençArel) olarak yürütmekte olduğumuz Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Gönüllülük projemiz “Stepping Stones to Awareness” kapsamında gönüllümüz Muhammet Şahin AKKAYA, Yunanistan Selanik’te gençlik alanında faaliyet gösteren proje ortağımız “United Societies of Balkans” adlı kuruluşta gönüllülük çalışmalarına başladı. Yol, yemek, kalacak yer, yerel ulaşım, vize, cep harçlığı ve faaliyet masraflarının tamamı proje kapsamında karşılanacak olan gönüllümüz 2 aylık bir süre ile sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunacak.

 

United Societies of Balkans (U.S.B.), Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan, gençlerin hareketliliği, katılımı ve sosyal konular hakkında gençlerin farkındalığını teşvik eden, kar amacı gütmeyen, sivil toplum örgütüdür. Balkanlar ve Doğu Avrupa’daki gençleri etkileyen sosyal sorunları ele almak isteyen bir grup aktif gencin girişimiyle 2008 yılında kurulmuştur. Organizasyonun amacı gençlik hareketliliğinin, gençlerin katılımının, gönüllülüğün ve insan haklarının teşvik edilmesidir.

Projenin ana faaliyetleri dijital medya üzerinedir. Projenin web sitesinde (www.balkanhotspot.org) gönüllülerin önemli katkılarıyla radyo podcastler, makaleler, videolar üretilmektedir. Bu araçlar aracılığıyla gönüllümüzün de desteğiyle Avrupa’nın farklı ülkelerinden 20 gönüllü ve yerel toplumun gençleriyle birlikte, ESC programının konuları, ilkeleri ve hedeflerini gözeterek, gençler arasında bir ifade özgürlüğü ve iletişim alanı yaratmaya ve sürdürmeye katkıda bulunmaktadırlar. Gönüllümüz ayrıca gençlerin sorunlarına ışık tutacak bir alanda belgesel çekimi için çalışmalarda bulunuyor. Gönüllüler çalışma yaptıkları alanlarda ev sahibi kuruluş tarafından atölye çalışmaları ve eğitimlerle destekleniyor.

Gönüllüler belli aralıkarla takım uyumu çalışmalarına dahil oluyorlar. Oyunlar oynanarak yapılan bu çalışmalarda takım uyumunun ve grup içindeki dinamiğin önemi üzerine farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Gönüllümüz diğer gönüllüler ile birlikte bulundukları ülkenin yerel dili olan Yunanca dil kursuna katılarak faaliyet süresi boyunca yeni bir dil öğrenme fırsatına sahip oluyor. Bununla birlikte gönüllüler, farklı ülkelerden insanların birbirlerine dil öğrenmek ve pratik yapmak için yardım ettiği TANDEM toplantıları gibi Yunanlılarla birlikte etkinliklere ve faaliyetlere katılarak, informal ve non formal eğitim yoluyla dili öğrenmeye teşvik edilmektedir. Ücretsiz AB fırsatlarından sizler de faydalanmak istiyorsanız youth@arel.edu.tr e-posta adresinden bize ulaşabilir ayrıca Gençlik Çalışmaları Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.