Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi

Erasmus+ Ofisi, Öğrenci Kulüpleri ve Liderlik Ofisi işbirliğinde Öğrenci Kulüpleri ve Liderlik Ofisi’nde 24 ve 25 Kasım 2014 tarihlerinde ilk gün bir kısmına, ikinci gün diğer kısmına olmak üzere, tüm kulüp başkanlarına yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi gerçekleştirildi.

İlgili eğitim sayesinde öğrencilerin kendi fikirlerini proje döngüsüne oturtmaları için detaylı bir eğitim verdi.

Eğitimde işlenen aşamalar;

• fikir/sorun,
  • analiz,
  • planlama,
  • ön değerlendirme,
  • finansman,
  • uygulama
  • değerlendirme

Bu aşamaların hepsi hakkında yapılan eğitimden sonra öğrencilere Erasmus+ Gençlik Değişim Projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı ve bu programın tüm kural ve koşulları anlatıldı.

Bahsi geçen öğrencilerin proje yazma yeteneklerini geliştirmek için uygulanan simülasyon ile gençler kendi fikirlerini projeye çevirip uygulamayı öğrendiler.

İlgili atölye çalışması sonucunda 10 adet yeni proje üretildi. Üretilen proje konuları;

1. Radyoaktif Enerji Kullanımı
  2. Sporda Altyapı
  3. Dans aracılığı ile Kültürel Etkileşim
  4. Madde Bağımlılığı ile Mücadele
  5. Çocuklara Sanatı Sevdirme
  6. Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam
  7. Kısa film
  8. Çocuk işçiliği ile mücadele
  9. Fotoğraf Sanatını Sevdirme
  10. Demokrasi ve İnsan Hakları Bilinci

Bu projeler Mehmet ÇETİNKAYA eşliğinde hayata geçirilmesi için planlama yapıldı. Projelerini Şubat 2015 tarihine kadar yazıp bitiren öğrencilere danışmanlık yapılacak ve bu projelerin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na hibelendirilmek üzere başvuru yapılacak.

Eğer ki tüm projeler başvurulur ve kabul görürse; Toplamda (ortalama) 35×10=350 öğrenci yurt dışından üniversitemize gelecek ve bu projeler üniversitemiz bünyesinde gerçekleşecektir.

Aynı şekilde yurt dışında düzenlenen Gençlik Değişim Projelerini de Erasmus+ ofisi olarak Mehmet ÇETİNKAYA takip etmekte olup, yurt dışında gerçekleşen/gerçekleşecek olan projelere öğrencilerimiz her projede 5-8 kişi olarak katılım gösterebilecektir.

Gereksinimler;

Gençlik değişim projelerinde yurt dışı ile bağlantılı (gönderme ve ev sahipliği) ortaklar bulunması ve ikna edilmesi gerekmektedir. Şu an hali hazırda Mehmet ÇETİNKAYA’nın yürüttüğü eski projelerden kalan ortaklıklar ile ilk aşamada bir network oluşturulacak ve bu kişi/kurumlar ile çalışılacaktır.

Daha sonraki bu ve bunun gibi düzenlenecek projeler için uluslararası hareketliliğin artması için daha fazla ortak kuruluş bulunması gerekmektedir. Bu ortakların bağlantılarının sağlanılması için de daha fazla ortaklık kurma ve proje yazma etkinliklerine katılmamız gerekmektedir.

Katılımcı Değerlendirmeleri;

• Hocanın sabırla sorularımıza cevap vermesini sevdim.
  • Projeler ile ilgili hiçbir bilgiye sahip değilken şu an tek başıma bu işi bilmeyen insanlarla bir grup oluşturup proje yapamayacağımı bilsem bile kaba taslak bilgiye sahibim ve işin ehli olan birinin yardımı ile proje yazıp uygulayabileceğimi düşünüyorum.
  • Mehmet Çetinkaya’nın bilgilendirmesini sevdim. Bilgilendirmenin yeterli olmasını sevdim
  • Bugün projenin kolay olduğunu, yapmasının çok fazla zor olmadığını öğrendim
  • İnteraktif bir eğitim olmasını sevdim.
  • Avrupa yolunda bir çok yola destek olunabileceğini anladık
  • Sunum başarılı idi, yeterli idi.
  • Proje, vizyon, misyon, amaç hedef, (gençlik değişimi) nasıl yazılır, öğrendim.
  • Yeni bir şeyler öğrenmek ve bunu pratikte uygulamak bence çok yararlıydı. Erasmus+ hakkında birçok düşünceye sahibim şu anda. Bunların üstüne daha da kaynak yeri bilgiler öğrenmek isterim.
  • Proje hazırlamayı gayet iyi öğrendim. Uygulama kısmı çok eğlenceliydi.
  • Yapılan eğitim sonucu projenin nasıl yapılacağını, sunulacağını öğrenmiş bulunmaktayım. Güzel ve eğlenceli bir eğitimdi. Devamını bekliyoruz.
  • Erasmus+ gençlik değişimi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildim.
  • Çok verimli bir eğitim oldu. Uluslararası gerçekleşen projeler hakkında bilgi sahibi oldum. Süperdi J
  • Çok güzel
  • Çok başarılı bir paylaşım oldu. Proje oluşturma konusunda güzel bir bilgi ve tecrübe paylaşımıydı.
  • Proje yazabilmemiz için çok yararlı oldu
  • Eğitim ve gelecek için çok yararlı bir eğitimdi
  • Günün yoğun beyin serüveniyle beraber eğlenceli bir vakit geçirdim. Okul esnasında ve okul sonrasında önemli ve faydalı bilgiler aktarıldı
  • Gün olarak bize faydalı bilgiler aldık. Gelişim düzeyi faydalı bir proje. Fakat çok fazla uzun olması sıkıcı olabilir
  • Gün yoğun geçti. Katılımı faydalı bir etkinlik
  • Gayet güzel bir etkinlik J
  • Proje açısından çok faydalı ve eğitici. Herşey için teşekkürler
  • Proje konusunda aydınlatıcı oldu. Aslında proje yapan bir ekiple bir daha toplantıda bir araya gelinerek daha iyi olabilir.
  • Bu güzel ve önemli bilgiler için teşekkür ederim. Geleceğe bir adım önde başlamak dileğiyle
  • İçerik yönünden çok güzel projeler hazırlamak için güzel bir eğitim ve fikir
  • Proje hazırlama aşamaları, Avrupa Seyahat şartnamesi ve gerekli prosedürü öğrendim.
  • Evrak belge doldurma, bütçe hazırlanması ve işletiş hakkında bilgi edindim

Sevilmeyenler & Öneriler;

• Daha kısa tutulabilir
  • Daha fazla mola gerekli