Litvanya’da “Solidarity Activist Camp” isimli Erasmus+ Gençlik Değişimi Projemiz Kabul Edildi

Eurobug, International Youth Work Training and Collaboration Ltd. tarafından hazırlanan ve üniversitemizin de ortak olduğu Litvanya’nın Vilnius şehrinde uygulanmak üzere İrlanda Ulusal Ajansı’na başvurulan “Solidarity Activist Camp” isimli Erasmus+ Gençlik Değişim Projesi kabul edildi.

Proje kapsamında İrlanda, İtalya, Polonya, Türkiye, Macaristan ve Litvanya’dan 18-25 yaş arasında 36 genç Litvanya’nın Vilnius şehrinde buluşacak! Proje, katılımcı gençlere nefret söylemi ve ayrımcılık konularında hassasiyet geliştirmek ve ayrımcılığın fiziksel ve duygusal etkileri üzerine gençlere bilinç aşılamayı hedefliyor!

Avrupa Konseyi’nin No Hate Speech Movement (Nefret Söylemine HAyır Kampanyası) kapsamında faaliyetler yürüten İrlanda Cumhuriyeti, kampanya kapsamında ulusal bir gençlik komitesi kurdu! Kurulan bu komite kampanyanın amaçlarına ulaşması için çalışmalar yapmakta ve bu proje de yapılan çalışmalardan en önemli ayağını; gençler üzerinde farkındalık yaratma ayağını üstlenmiş durumda.

Projeye üniversitemiz öğrenci ve mezunlarından 5 genç katılım gösterecek ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nden bir çalışanımız da bu projeye gözlemci lider olarak katılacaktır.

Proje 11-19 Ekim 2016 tarihlerinde uygulanacak ve başvurular ve sonuçlarla ilgili süreç Gençlik Çalışmaları Merkezi web sitesinden yürütülecektir.

Takipte Kalın!