Gençlik Çalışmaları Merkezi, Gençlik Çalışmaları Dalında Ödül Aldı

Erasmus+ kapsamında Uludağ Üniversitesi’de düzenlenen Yapılandırılmış Diyalog Projesi “Üniversite Öğrenci Toplulukları Buluşuyor” Zirve toplantısı ile 21 Mayıs 2016’da son buldu.

Proje kapsamında İstanbul Arel Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gençlik Çalışmaları dalında ödül aldı.

Projenin ilk 3 aşamasında Türkiye’nin farklı şehirlerinden toplamda 120 öğrenci topluluğu başkanına Kampanya yönetimi, dahil etme ve proje döngüsü yönetimi hakkında eğitim verilmiş olup, bu eğitimlere proje ortağı olan İstanbul Arel Üniversitesi’nden 10 öğrenci katılmıştır. Toplamda 5’er günden 15 gün süren eğitimlerin tamamında üniversitemizin Gençlik Programları Koordinatörü Mehmet ÇETİNKAYA eğitmenlik görevini üstlenmiştir.

Proje kapsamında Zirve 17-21 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde bulunan Mete Cengiz Kongre Merkezinde yapılmış, zirveye bir çok rektör, SKS başkanı, akademisyen, belediye başkan yardımcıları, öğrenci toplulukları başkanları ve sorumlularının yanı sıra öğrenciler katılmıştır.

Zirve kapsamında yapılan ödül töreninde üniversitemize ait GENÇAREL Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, “Gençlik Çalışmaları” dalında ödül almaya layık görülmüştür. Ödül Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY tarafından Merkez sorumlumuz Mehmet ÇETİNKAYA’ya teslim edilmiştir.

Projenin sürdürülebilirliği için Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi koordinatörü Mustafa ASLAN ile yeni projelerin oluşturulması ve iki üniversitenin ortak işler yapmasına devam etmek için görüşmeler yapılmıştır.