Erasmus+ Gençlik Eğitim Kursu ’Sosyal Medyada Sosyal Adalet’’ Sona Erdi

İstanbul Arel Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Erasmus+ Gençlik Programları kapsamında 27 katılımcının bir araya getirildiği ‘’Social Justice on Social Media’’ Uluslararası Eğitim Kursu projesi geçtiğimiz 16-24 Temmuz 2016 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi. Proje Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından fonlanmış ve Avrupa Konseyi tarafından da materyal desteği bulmuştur.

İstanbul Arel Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında katılımcılar Sosyal Medyada Sosyal Adalet, İnsan Hakları ve Nefret Söylemi konularını yaygın eğitim teknikleriyle derinlemesine işlediler. Projenin temel amaçları arasında, kültürler arası öğrenmeyi sağlamak, gençlik alanında ortak bir sosyal adalet algısı geliştirmek, insan hakları ve şiddet olayları karşısında farkındalık oluşturmak, sosyal medyadaki istismara karşı alınacak aksiyon ve olanaklar hakkında bilinçlendirmek gibi konular yer aldı.

İstanbul Arel Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Merkezi Müdürü Mehmet ÇETİNKAYA’nın, Gençlik Çalışanı Ümüt AÇAR’ın, ArelKam uzmanı Şansel ÇABUK’un ve Romanyadan Rise and Shine Youth Association’dan ülkemize proje kapsamında gelen eğitmen Ioana SERBAN’ın yaygın öğrenim metotları ile gerçekleştirdiği oturumların yanı sıra; Garanti Koza Sosyal Medya Sorumlusu Mustafa YILMAZCAN’ın ‘’Sosyal Medya Araçlarını Etkin Kullanma’’ oturumu, İstanbul Arel Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yard. Doç. Çağdaş DEDEOĞLU’nun ‘’Disiplinsiz Gerçeklik’’ oturumları eğitimin çeşitliliğini arttıran ögeleri bir araya getirmiştir.

Eğitim dışında kalan zamanda Türkiye’den ve yurt dışından bir araya gelen katılımcılar kültürel faaliyetler düzenleyerek kendi kültürlerini diğer ülke katılımcıları ile paylaştı. Sosyal Medyada Sosyal Adalet eğitimi, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. D. Serkan C. TAPKIN’ın daveti ile oluşturduğu kültürlerarası akşam yemeği ile sonlandı.

Eğitim kursu fotoğrafları Gençlik Çalışmaları Merkezi‘nin Facebook sayfasında bulunabilir.